Torsdag 10 oktober, Stekt Panerad fisk, kokt potatis och kall sås

Idag planerade vi lite inför kommande vecka, då Å ska vara ledig torsdag och fredag, och O ska hoppa in i köket som vikarie.

Vi bestämde en preliminär meny enligt nedan:

  • Må Spaghetti och köttfärssås
  • Ti pumpasoppa och bröd (butternutpumpor och kokosmjölk, troligen)
  • On Fiskgryta med bröd
  • To Födelsedagslunch: Korv och pommes (färdig pommes, i ugn)
  • Fre Vegetarisk lasagne

Vi pratade lite allmänt också, om lite praktiska detaljer och annat. Bl.a. att det är bra att sätta på potatis redan vid 10, eftersom det dels tar tid för plattan att bli varm (5-10 min), och när den väl är varm tar det ytterligare minst en kvart innan vattnet börjar koka. Favvoplattan är den uppe i högra hörnet.
När man behöver varmhålla maten en stund ska ugnen vara på 80 grader.

Om det är 25 barn så brukar ett recept på 4port. x 5 bli lagom, (dvs 20 vuxenportioner)för både barna och vuxna. Ofta är det lite färre barn på måndagen och fredagen.

Sedan var det dags att sätta igång med dagens lunch, panerad fisk med kokt fisk och kall sås.

4 pkt pangasiusfileer a 500g. Potatis, ca 3 kg(?)

Jag enkelpanerade pangasiusfilérna i 4-5 dl grahamsmjöl, 2 msk salt, vitpeppar, ca 1 tsk curry (den ska bara anas, inte ge för mycket smak), (allt gick inte åt), stekte dem i stekpanna och lade i glasformar. När de var färdigstekta (de sista vid 10:15) fick de stå i ugnen på 80 grader tills det var dags att servera.

Kokt potatis, Å gjorde kall sås på grekisk youghurt, gräddfil, fil, lättcremefraiche och dill. (bra att göra slut på "skvättar" också) som hon vispade lite och sedan hällde upp i små kannor.

Frysta Ärter lades i kastrull, fick lite salt på sig och sedan hällde Å kokande vatten över dem. Det blev även gurka och tomat till grönsaksfatet.

Barnen gillade maten, de flesta tog om två gånger.

Till mellis mackor med ost / hushållsmedvurst.

Idag var det höst på riktigt, ihållande regn nästan hela dagen.

10 Oct 2024


Välkommen

Välkommen till oops.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.