Tisdag 15 oktober, Soppa på butternut pumpa med bröd

Efter att ha tagit hand om frukostdisken (som jag gör varje morgon) skalade jag de tre pumporna och skar i små bitar. Har aldrig lagat eller skalat en sån pumpa förut, och kärnhuset satt inte riktigt som jag trodde, det var litet och lätt att få bort kärnorna.
Sedan hade Å i pumporna, i en stor gryta där hon fräst lök, sedan hällde hon på vatten så det täckte, och så fick det koka/sjuda. Hon kryddade med salt, peppar, paprikapulver och lite chili och till slut kokosmjölk och sedan mixade hon det hela med mixerstav.

Sedan rostade hon solrosfrön och pumpakärnor i stekpannan, och kikärter,-4-500g  i ugnen som hon lagt i en bunke och blandat med ca 2 msk olja och kryddat med önskade kryddor, i det här fallet persilado, paprikapulver och flingsalt, och sedan fick det stå i 200-225 grader i ca 15 min.

Till soppan blev det bröd, bullar; (cirkamängder) på 1 l mjölk, 2 dl grahamsmjöl, 8 dl vetemjöl, 4 msk bakpulver, 0,5 dl olja, 2 tsk salt som blandades. Sedan rullade hon som en "korv" och delade i bitar. Jag fick halva degen och valde rullade bullar av min "korv. Sedan in i ugnen på ca 250 grader (varmluft 225) i ca 10 minuter.

På eftermiddagen skulle jag göra blåbärspannkaka (som en ugnspannkaka med blåbär), men jag blev inte nöjd med den, för det kändes som den aldrig blev klar. Den var ganska "smetig" inuti fast den stått längre in ugnen än vad receptet angav och att jag anpassat temperaturen till varmluftsugn. Till slut blev jag tvungen att ta ut den så den inte skulle få för mycket färg och barnen var hungriga och väntade. Jag vet inte om det kan ha berott på att jag använde frusna/tinade bär istället för färska som det står i receptet, och att det var det som gjorde den blöt?

Även om jag inte var nöjd så var Barnen nöjda i alla fall, och åt med god aptit.

23 okt. 2024


Välkommen

Välkommen till oops.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.