Restaurangskolan - Praktik, 5 veckor på lunchrestaurang

Idag var första dagen på 5-veckors praktik på en lunchrestaurang.

Som vanligt är jag lite dålig på att anteckna vad jag gör under dagen, men förhoppningsvis kommer jag ihåg det mesta! :)

Dag 1

Veckans meny:

Det är ju några år sedan jag var i restaurangsvängen, fast då i hotellreception och servering, så tiderna förändras antar jag. Men den här menyn innehåller mycket som är helt nytt för mig. Det ska såklart bli spännande att få lite inblick i alla vegetariska rätter som finns nuförtiden.

Jag fick börja med att stämpla in (!) Ja, man ska stämpla in, jag antar att det är ett sätt för myndigheterna att stävja svartjobb, man ska ju numera föra diverse journaler över personal som vistas i lokalerna vad jag har förstått.

Jag fick börja med att klicka ut en tjock sås på fisk (alaskafileerna) typ nappera, som det står i boken att det kallas? Eller så heter det inte så när det ska gratineras, vad vet jag? Återkommer om jag får svar på den frågan.

Andra sysslor under dagen:

  • Skiva rödbetor
  • Snedskiva fänkål och klyfta rödlök. Jag tror det skulle picklas.
  • Rulla italienska köttbullar på fläskfärs och italiensk örtkryddning i två omgångar. 4,5 bleck à ca 60 stycken.
  • Lite städning på slutet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 Feb 2024


Välkommen

Välkommen till oops.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.