Praktik dag 4, Torsdag 29 februari 2024

Idag fick jag

  • Blanda ihop den heta salladslöksmajonnäsen till dagen vegetariska. S assisterade mig och hjälpte mig att smaka av, vilket jag typ aldrig har gjort förut innan jag började på skolan (och där glömmer jag det ofta pga stressen.) Jag har alltid följt recept till punkt och pricka och jag är jättefeg med salt och kryddor. S var väldigt pedagogisk, slog i lite av den starka chiliröran och ställde frågor till mig om smaken, och till slut var vi nöjda. Han gillar inte jättestark smak, inte jag heller, så vi hittade en lagom nivå på hettan. Den var hyfsat god, jag tycker det var lite för mycket majosmak, men salladslöken blev jättegod i majo.
  • Sen fick jag skiva en låda gurkor, i maskin. Gurkorna ska bli pressgurka. Sen fick jag blanda en lag på 1 del/liter ättika, 1del/liter socker och en en halv del/0,5 l. vatten, eller 2-2-1. smaka av med salt och peppar, svårt tycker jag men jag försökte. När C smakade av, så tyckte hon det räckte, själv hade jag nog kunnat ha i liiiite mera salt. Tur att hon smakade så att alla blir nöjda och glada. På med ett bakplåts papper och som tyngd ett par tallrikar, och in i kylen.
  • Strimla morötter för hand med grönsaksskärare. skittråkigt, men lite fiffigt, för morötterna är säkert goda i så tunna strimlor.
  • 5 burkar bönor av olika slag, bön-mix, svarta bönor, kidneybönor, vita (tror jag) och så kan det ha varit nån mer variant, samt solroskärnor, ner i en mixer som förvandlade dem till en jättesmidig färs.
  • Bönfärsen tillsammans med lite örter och annat skulle bli till biffar, så dem fick jag forma. Det blev 3x15+4=48 st à ca 140-150g plus 13st à ca 110g till barnportioner. H hade provstekt en såg jag sedan, så jag smakade också och den smakade förvånansvärt bra!
  • Klyfta ett bleck kokt potatis
  • Pytsa upp äppelmos i olika mängd i byttor för olika bufféer antar jag.
  • Forma kalvfärs till Wallenbergare, kladdigt som sa**n, 99 st à ca 140g blev det. Tog en dryg timme, tror jag. (Tänk att det kan vara sån skillnad på färs och färs!) 😃
  • Svabbat golvet i utskänkningen/serveringen eller vad man kallar det.

Idag känner jag av axeln. Ont. Det har sina nackdelar att vara kort, arbetsbänkarna är lite för höga, och ska man sen ner i bunkar och maskiner som står på bänkarna så lyfter man axeln upp till örona hela tiden. 
Hoppas bara inte det blir en inflammation av det. En dag kvar, sedan får den vila över helgen.

 

 

29 Feb 2024


Välkommen

Välkommen till oops.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.