Onsdag 28 februari, praktik dag 3
Idag fick jag
- börja med att dubbelpanera kålrotsskivorna som jag skivade igår. Det innebar att de skulle vändas i först mjöl, sedan ägg (som fanns färdig i typ bag-in-box!) 😀 blandat med ett par rejäla skedar senap, och till sist ströbröd som de gjort själva.
- Sedan skulle de panerade kålrotsskivorna stekas på stekbordet, få fin färg, vad nu det innebär med panerade orangegula kålrötter? Men jag gjorde mitt bästa, och jag tror/tycker det blev bra.
- Rättikorna som jag skar igår skulle penslas med en marinad.
- Sedan skulle en låda champinjoner skivas.
- Rättikan från gårdagen skulle penslas med en slags marinad med diverse ingredienser.
- Jag fick klyfta 4x7=28 kg potatis som kom färdigskalad i påsar om 7 kg, storlek medel. Det visade sig att medel kunde variera väldigt i storlek, för den sista påsens potatisar var betydligt mindre än de andra. Måste fråga Nina också om hållbarhet för potatis i påse.
- Fick halvera en liten låda oskalad småpotatis också, de skulle också bli klyftpotatis.'
- Sedan fick jag ställa in potatisen i kombiugnen och ånga (blanchera?) den på 100 grader i ca 15-18 minuter.
- Slutligen fick jag skiva salladslök som ska bli en het salladslöksmajo till morgondagens vegetariska.
Fortfarande blåsor på pekfingret, så jag körde med handske på. Hoppas det läker snart!
Andra inlägg
- Måndag, vecka 2
- Första arbetsdagen
- Äntligen Värmland!
- Testpilot
- Fred 25 oktober Raggmunk med fläsk och Sista dagen på praktiken
- To 24 oktober Kycklingnuggets och bulgur
- Må 21 oktober Spaghetti med ost- och makrillsås
- Fre 18 oktober Vegetarisk lasagne
- To 17 oktober Korv och Pommes
- Onsdag 16 oktober Fiskgryta med rotsaker