Onsdag 28 februari, praktik dag 3

Idag fick jag

  • börja med att dubbelpanera kålrotsskivorna som jag skivade igår. Det innebar att de skulle vändas i först mjöl, sedan ägg (som fanns färdig i typ bag-in-box!)  😀 blandat med ett par rejäla skedar senap, och till sist ströbröd som de gjort själva.
  • Sedan skulle de panerade kålrotsskivorna stekas på stekbordet, få fin färg, vad nu det innebär med panerade orangegula kålrötter? Men jag gjorde mitt bästa, och jag tror/tycker det blev bra.
  • Rättikorna som jag skar igår skulle penslas med en marinad.
  • Sedan skulle en låda champinjoner skivas.
  • Rättikan från gårdagen skulle penslas med en slags marinad med diverse ingredienser.
  • Jag fick klyfta 4x7=28 kg potatis som kom färdigskalad i påsar om 7 kg, storlek medel. Det visade sig att medel kunde variera väldigt i storlek, för den sista påsens potatisar var betydligt mindre än de andra. Måste fråga Nina också om hållbarhet för potatis i påse.
  • Fick halvera en liten låda oskalad småpotatis också, de skulle också bli klyftpotatis.'
  • Sedan fick jag ställa in potatisen i kombiugnen och ånga (blanchera?) den på 100 grader i ca 15-18 minuter.
  • Slutligen fick jag skiva salladslök som ska bli en het salladslöksmajo till morgondagens vegetariska.

Fortfarande blåsor på pekfingret, så jag körde med handske på. Hoppas det läker snart!

29 Feb 2024


Välkommen

Välkommen till oops.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.