Onsdag 28 februari, praktik dag 3
Idag fick jag
- börja med att dubbelpanera kålrotsskivorna som jag skivade igår. Det innebar att de skulle vändas i först mjöl, sedan ägg (som fanns färdig i typ bag-in-box!) 😀 blandat med ett par rejäla skedar senap, och till sist ströbröd som de gjort själva.
- Sedan skulle de panerade kålrotsskivorna stekas på stekbordet, få fin färg, vad nu det innebär med panerade orangegula kålrötter? Men jag gjorde mitt bästa, och jag tror/tycker det blev bra.
- Rättikorna som jag skar igår skulle penslas med en marinad.
- Sedan skulle en låda champinjoner skivas.
- Rättikan från gårdagen skulle penslas med en slags marinad med diverse ingredienser.
- Jag fick klyfta 4x7=28 kg potatis som kom färdigskalad i påsar om 7 kg, storlek medel. Det visade sig att medel kunde variera väldigt i storlek, för den sista påsens potatisar var betydligt mindre än de andra. Måste fråga Nina också om hållbarhet för potatis i påse.
- Fick halvera en liten låda oskalad småpotatis också, de skulle också bli klyftpotatis.'
- Sedan fick jag ställa in potatisen i kombiugnen och ånga (blanchera?) den på 100 grader i ca 15-18 minuter.
- Slutligen fick jag skiva salladslök som ska bli en het salladslöksmajo till morgondagens vegetariska.
Fortfarande blåsor på pekfingret, så jag körde med handske på. Hoppas det läker snart!
Andra inlägg
- Fre 11 oktober, Kycklinggryta med ris
- Torsdag 10 oktober, Stekt Panerad fisk, kokt potatis och kall sås
- Onsdag 9 oktober, Skördesoppa
- Tisdag 8 oktober
- Vecka 3 - Måndag 7 oktober Kött och potatis
- Fredag 4 oktober Kanelbullens dag
- Torsdag 3 oktober
- Onsdag 2 oktober
- Tisdag 1 oktober Astrid Lindgren 80 år, Falukorv
- Måndag 30 september Pasta med laxsås