Vecka 3 - Måndag 7 oktober Kött och potatis
Idag hade Å varit och handlat.
Dagens lunch blir kött och potatis.
Vi började med att skiva fläskytterfile tunt och placera i formarna.
Potatis skulle kokas, Å räknar ca 1 potatis per barn eller en halv stor, lite extra för vuxna.
Till såsen som ska hällas över köttet i formen:
4p:
- 3 dl grädde
- 2 msk kinesisk soja
- 1 oxbuljongtärning
för 16 pers blev det
- 1,2 dl grädde
- 4 dl lingonsylt
- 1 dl soja
- 4 buljongtärningar
Blanda/koka ihop alla ingredienser, häll såsen på köttet och ställ i ugn, 175 grader i ca 1 tim.
Till köttet serverades pressad potatis, och haricot vertes som stekts på hög värme för att få fin yta och sedan fått lite flingsalt, samt kokt broccoli
Till mellis blev det smoothies, 2,5 kannor (14 barn);
- nästan 3 liter filmjölk
- ca 0,5 kg frysta jordgubbar
- 0,2 kg ca (?) fryst mango
- honung ca 1 dl, tror jag det blev.
Hade velat ha lite vaniljsocker också, men det var slut.
Andra inlägg
- Fre 11 oktober, Kycklinggryta med ris
- Torsdag 10 oktober, Stekt Panerad fisk, kokt potatis och kall sås
- Onsdag 9 oktober, Skördesoppa
- Tisdag 8 oktober
- Fredag 4 oktober Kanelbullens dag
- Torsdag 3 oktober
- Onsdag 2 oktober
- Tisdag 1 oktober Astrid Lindgren 80 år, Falukorv
- Måndag 30 september Pasta med laxsås