Vecka 3 - Måndag 7 oktober Kött och potatis
Idag hade Å varit och handlat.
Dagens lunch blir kött och potatis.
Vi började med att skiva fläskytterfile tunt och placera i formarna.
Potatis skulle kokas, Å räknar ca 1 potatis per barn eller en halv stor, lite extra för vuxna.
Till såsen som ska hällas över köttet i formen:
4p:
- 3 dl grädde
- 2 msk kinesisk soja
- 1 oxbuljongtärning
för 16 pers blev det
- 1,2 l grädde
- 4 dl lingonsylt
- 1 dl soja
- 4 buljongtärningar
Blanda/koka ihop alla ingredienser, häll såsen på köttet och ställ i ugn, 175 grader i ca 1 tim.
Till köttet serverades pressad potatis, och haricot vertes som stekts på hög värme för att få fin yta och sedan fått lite flingsalt, samt kokt broccoli
Till mellis blev det smoothies, 2,5 kannor (14 barn);
- nästan 3 liter filmjölk
- ca 0,5 kg frysta jordgubbar
- 0,2 kg ca (?) fryst mango
- honung ca 1 dl, tror jag det blev.
Hade velat ha lite vaniljsocker också, men det var slut.
Andra inlägg
- Måndag, vecka 2
- Första arbetsdagen
- Äntligen Värmland!
- Testpilot
- Fred 25 oktober Raggmunk med fläsk och Sista dagen på praktiken
- To 24 oktober Kycklingnuggets och bulgur
- Må 21 oktober Spaghetti med ost- och makrillsås
- Fre 18 oktober Vegetarisk lasagne
- To 17 oktober Korv och Pommes
- Onsdag 16 oktober Fiskgryta med rotsaker