Måndag 4 mars, första dagen på vecka 2.

Idag var det segt på morgonen, sovit dåligt och vaknat alldeles för tidigt.

Men jag kom upp och iväg i alla fall.

Veckans meny:

Idag var det ganska lugnt för min del tyckte jag, jag fick:

  • Pytsa upp Keso/Cottage cheese i serveringsbaljor
  • Fylla på peppar- och saltkar till gästborden
  • Riva pepparrot 3 st ganska stora (och det var riiiiiktigt jävligt!)
  • Göra snitt i 96 st Chorizo, märka upp och lägga i fettsprayade bleck
  • Strimla 2 påsar morötter ( de var tydligen inte helt fräscha, så de ska picklas)
  • Hjälpa till att sätta ut primulor på borden. - vårkänsla!
  • Strimlat 8-10 vitkålshuvuden till vitkålssallad, salta och knåda, sen blandade C en vitkålssallad av den, med bl.a hela kumminfrö och lite örter
  • Skära falukorv i skivor och lägga i fettsprayade bleck 40 portioner à 3 skivor.
  • Vaccumförpacka sojabönsjärpar som blivit över efter dagens lunch.
  • Hjälpa till i disken lite, och städa av lite bänkar. Sen var det dags att gå hem.

 

Pepparrot, ja! Vad var det som var så hemsk med den? Jo det ska jag förklara!

Eftersom jag själv avskyr pepparrot, så är det en grönsak jag aldrig varken skördat, skalat skivat eller hackat eller rivit. Det enda jag istort sett vet om den är att den faktiskt växer vilt, och att den smakar pyton.

Men idag har jag lärt mig att tårarna sprutar, det känns konstigt i halsen och näsan rinner när man arbetar med den! Jag tror till och med att jag kände mig lite groggy efter att ha rivit 3 stora på raken!

Här är förklaringen: hämtat från: https://www.arstiderna.com/recept/lexikon/pepparrot

Pepparrot innehåller senapsglykocid, ett ämne så starkt att det kan få den tuffaste att börja gråta. Även om pepparrot egentligen är en grönsak passar den därför bäst att använda som enbart smaksättare.

4 Mar 2024


Välkommen

Välkommen till oops.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.