Fredag 4 oktober Kanelbullens dag
Födelsedags-/önskelunch idag, Hamburgare serverades med gurka, tomat, dressing, ketchup, senap och potatismos.
Eftersom det är kanelbullens dag blev det Bullbak också.
- 1 pkt jäst
- 1 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 1 ägg - blir godare då!
- 150 g smör
- 1 dl socker (när jästen löst sig)
- 1.5 l vetemjöl ca
- Blanda allt och låt jästa 30-45 min.
- Dela i två delar, kavla ut. Bre smör på. Å strör socker, vaniljsocker och kanel separat direkt ur förpackningen, då det sparar både disk och arbete.
- Gör en rulle och skär i bitar. Lägg i formar och klipp ett kryss i toppen.
- Låt jäsa igen på plåten, ca 30 min.
- Grädda 8-10 min. i 225 grader (vanlig ugn 250 grader)
De här bullarna blev ruggigt goda!
Andra inlägg
- Fre 11 oktober, Kycklinggryta med ris
- Torsdag 10 oktober, Stekt Panerad fisk, kokt potatis och kall sås
- Onsdag 9 oktober, Skördesoppa
- Tisdag 8 oktober
- Vecka 3 - Måndag 7 oktober Kött och potatis
- Torsdag 3 oktober
- Onsdag 2 oktober
- Tisdag 1 oktober Astrid Lindgren 80 år, Falukorv
- Måndag 30 september Pasta med laxsås