Fredag 4 oktober Kanelbullens dag
Födelsedags-/önskelunch idag, Hamburgare serverades med gurka, tomat, dressing, ketchup, senap och potatismos.
Eftersom det är kanelbullens dag blev det Bullbak också.
- 1 pkt jäst
- 1 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 1 ägg - blir godare då!
- 150 g smör
- 1 dl socker (när jästen löst sig)
- 1.5 l vetemjöl ca
- Blanda allt och låt jästa 30-45 min.
- Dela i två delar, kavla ut. Bre smör på. Å strör socker, vaniljsocker och kanel separat direkt ur förpackningen, då det sparar både disk och arbete.
- Gör en rulle och skär i bitar. Lägg i formar och klipp ett kryss i toppen.
- Låt jäsa igen på plåten, ca 30 min.
- Grädda 8-10 min. i 225 grader (vanlig ugn 250 grader)
De här bullarna blev ruggigt goda!
Andra inlägg
- Måndag, vecka 2
- Första arbetsdagen
- Äntligen Värmland!
- Testpilot
- Fred 25 oktober Raggmunk med fläsk och Sista dagen på praktiken
- To 24 oktober Kycklingnuggets och bulgur
- Må 21 oktober Spaghetti med ost- och makrillsås
- Fre 18 oktober Vegetarisk lasagne
- To 17 oktober Korv och Pommes
- Onsdag 16 oktober Fiskgryta med rotsaker