Fre 11 oktober, Kycklinggryta med ris
Idag skulle det bli kyckling och ris. Ris går alltid åt mycket, så Å brukar räkna 1 normalportion per barn. Dagens gästantal 8 vuxna, 17 barn, dvs 24 personer.
Kycklingen hade hunnit tina, och det var inner- bröst- och lårfile som jag skar i bitar. (med mina fina knivar som jag hittat billigt på loppis, ville ju prova dem och de var bra!)
Å brynte kycklingen på ganska hög värme, och kryddade med bl.a. Garam Masala. Sedan lade hon över den i en större gryta där hon fräst gul lök. Sedan i med 3 burkar kokosmjölk, vatten 2-3 burkar beroende på önskad konsistens. 1 msk salt, lite paprikapulver, lökpulver, 1 tsk ingefära en halv msk grillkrydda, och doftade över lite vitpeppar. Sedan lade hon i 2-3 hackade paprikor, 1 paket fryst ananas. Det fanns lite creme bonjour vitlök som hon också hade i. Sedan reds det av med maizena.
Å sköljde jasminris, lät vatten koka upp och sedan fick riset sjuda i ca 10-12 minuter, eller tills vattnet absorberats.
Grönsakstallrik med sallad, majs, körsbärstomater, paprika och oliver.
Mellis ägg- och ostmackor.
Andra inlägg
- Måndag, vecka 2
- Första arbetsdagen
- Äntligen Värmland!
- Testpilot
- Fred 25 oktober Raggmunk med fläsk och Sista dagen på praktiken
- To 24 oktober Kycklingnuggets och bulgur
- Må 21 oktober Spaghetti med ost- och makrillsås
- Fre 18 oktober Vegetarisk lasagne
- To 17 oktober Korv och Pommes
- Onsdag 16 oktober Fiskgryta med rotsaker