Dag 2, Tisdag 24 september
Dagen önskelunch lagades på Garants frysta kycklingköttbullar, farfalle och frysta blandgrönsaker; majs, paprika och ärter. Haricot Vertes som stektes i panna och kryddades med citronpeppar och grillkrydda.
Köttbullarna lagades på bleck i ugn, 250 grader i 20-25 minuter.
Det blev också brödbak, "Pennylimpa";
mängderna är cirka, då Å "höftar" ingredienserna.
100 gram jäst, 1 liter vatten, 1 msk salt, 2,5 dl farin som kördes på låg fart i maskinen. Tillsatte rågsikt lite i taget, till ca 1,8 kg i ca 10 min. Sedan fick det jäsa till dubbel storlek.
Upp på bordet, knåda lite och dela i 6 delar, och forma till limpor som fick jäsa på plåt i ca 30 minuter, men upp till 1 tim är ok att jäsa den om tid finns.
Gräddas i 200 grader ca 25 minuter. Det blev en god limpa!
Å's skånska äppelkaka; (hon bakar till personalen ibland)
- Skala och dela några äpplen
- Strö på lite kanel och lite socker.
- Blanda ströbröd och smör (el. margarin) och strö ovanpå.
- In in ugnen tills den ser bra ut, ca 20 minuter. 7
Serverades med snabb vaniljkräm , uppskattades mycket!
Idag kollade vi temperaturer på kylar och frysar.
Andra inlägg
- Fre 11 oktober, Kycklinggryta med ris
- Torsdag 10 oktober, Stekt Panerad fisk, kokt potatis och kall sås
- Onsdag 9 oktober, Skördesoppa
- Tisdag 8 oktober
- Vecka 3 - Måndag 7 oktober Kött och potatis
- Fredag 4 oktober Kanelbullens dag
- Torsdag 3 oktober
- Onsdag 2 oktober
- Tisdag 1 oktober Astrid Lindgren 80 år, Falukorv
- Måndag 30 september Pasta med laxsås