Dag 2, Tisdag 24 september

Dagen önskelunch lagades på Garants frysta kycklingköttbullar, farfalle och frysta blandgrönsaker; majs, paprika och ärter. Haricot Vertes som stektes i panna och kryddades med citronpeppar och grillkrydda.

Köttbullarna lagades på bleck i ugn, 250 grader i 20-25 minuter.

Det blev också brödbak, "Pennylimpa";

mängderna är cirka, då Å "höftar" ingredienserna.

100 gram jäst, 1 liter vatten, 1 msk salt, 2,5 dl farin som kördes på låg fart i maskinen. Tillsatte rågsikt lite i taget, till ca 1,8 kg i ca 10 min. Sedan fick det jäsa till dubbel storlek.
Upp  på bordet, knåda lite och dela i 6 delar, och forma till limpor som fick jäsa på plåt i ca 30 minuter, men upp till 1 tim är ok att jäsa den om tid finns.
Gräddas i 200 grader ca 25 minuter. Det blev en god limpa!

Å's skånska äppelkaka;  (hon bakar till personalen ibland)

  • Skala och dela några äpplen
  • Strö på lite kanel och lite socker.
  • Blanda ströbröd och smör (el. margarin) och strö ovanpå.
  • In in ugnen tills den ser bra ut, ca 20 minuter. 7

Serverades med snabb vaniljkräm , uppskattades mycket!

Idag kollade vi temperaturer på kylar och frysar.

 

24 Sep 2024


Välkommen

Välkommen till oops.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.