Dag 2, Tisdag 24 september
Dagen önskelunch lagades på Garants frysta kycklingköttbullar, farfalle och frysta blandgrönsaker; majs, paprika och ärter. Haricot Vertes som stektes i panna och kryddades med citronpeppar och grillkrydda.
Köttbullarna lagades på bleck i ugn, 250 grader i 20-25 minuter.
Det blev också brödbak, "Pennylimpa";
mängderna är cirka, då Å "höftar" ingredienserna.
100 gram jäst, 1 liter vatten, 1 msk salt, 2,5 dl farin som kördes på låg fart i maskinen. Tillsatte rågsikt lite i taget, till ca 1,8 kg i ca 10 min. Sedan fick det jäsa till dubbel storlek.
Upp på bordet, knåda lite och dela i 6 delar, och forma till limpor som fick jäsa på plåt i ca 30 minuter, men upp till 1 tim är ok att jäsa den om tid finns.
Gräddas i 200 grader ca 25 minuter. Det blev en god limpa!
Å's skånska äppelkaka; (hon bakar till personalen ibland)
- Skala och dela några äpplen
- Strö på lite kanel och lite socker.
- Blanda ströbröd och smör (el. margarin) och strö ovanpå.
- In in ugnen tills den ser bra ut, ca 20 minuter. 7
Serverades med snabb vaniljkräm , uppskattades mycket!
Idag kollade vi temperaturer på kylar och frysar.
Andra inlägg
- Måndag, vecka 2
- Första arbetsdagen
- Äntligen Värmland!
- Testpilot
- Fred 25 oktober Raggmunk med fläsk och Sista dagen på praktiken
- To 24 oktober Kycklingnuggets och bulgur
- Må 21 oktober Spaghetti med ost- och makrillsås
- Fre 18 oktober Vegetarisk lasagne
- To 17 oktober Korv och Pommes
- Onsdag 16 oktober Fiskgryta med rotsaker