Dag 2, tisdag 27 februari

Idag skulle farmor ha fyllt 100, så jag kan inte låta bli att ägna henne några tankar.

 

Idag blev det mera skärande, jättebra att träna på att använda kniven, men efter ett par timmar vid skärbrädan idag fick jag blåsor på pekfingret, så jag fick sätta på plåster och byta teknik tills det läkt, för det gjorde så satans ont!

  • Dagen   började med att skära morötter typ julienne, till en sallad, tror jag.
  • Sedan skalade och skivade jag kålrötter som ska paneras och bli till en vegetarisk rätt; senapsgratinerad kålrot.
  • Sen fick jag skära rättikor, och det var de största rättikor jag någonsin sett! De var typ 40-60 cm långa och smakade noll och ingenting. Inte alls som de jag odlat på kollo som hade en jättegod smak av rädisa.
  • Rättikorna skulle delas i ca 10 cm långa bitar och sedan halveras. Det blev ett gäng, och hårda var de, liksom kålrötterna, så det var inte helt idealiskt för mina blåsor. Men det gick skapligt.
  • Sedan blev det riva och skiva en jäkla massa morötter, men denna gången i maskin.
  • Bryna rättikor på stekbordet och lägga upp på bleck. Första gången jag använder ett stekbord, det skvätte het olja som f*n, så man fick ta det lite vackert när man la dem på stekbordet. Sen kom H och gav mig en liten tång att hantera rättikorna med, då gick det bättre.
  • Fick bryna på gulbetor på stekbordet också.  (ja, det var nog jag som skivade/skar dem också, om jag kommer ihåg rätt)
27 Feb 2024


Välkommen

Välkommen till oops.n.nu.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.